Forum
Komentarze użytkownika "skneruska"
w końcu jakaś konkretna decyzja, a usytuowanie krzyża w kaplicy to jest jak na razie bardzo dobre rozwiązanie, nie krzywdzi niczyich przekonań. Krzyża nikt nie znieważył choć tej grupce popleczników pana Kaczyńskiego zawsze będzie się wydawać, że i tak go znieważono.
Re: Niesiołowski: Wyrzucimy Palikota, jeśli PiS usunie Kaczyńskiego
bardzo dobrze, że Palikot chce pracować w zespole Maciarewicza i bardzo mnie cieszy, że nie ma sposobu aby go stamtąd usunąć. Popieram go w całości, język wyrazu ma dość oryginalny, ale tylko dzięki niemu trafia do wyobraźni i tylko dzięki temu osławiononemu wibratorowi przyjrzano się pracy pewnego posterunku policji. Bardzo dobrze, że pyta bo nie tylko PiS ma prawo pytać, bardzo dobrze, że stawia niewygodne tezy. Póki telewizja publiczna wysyłała w eter programy opluwające Tuska i innych to było ok, ale gdy teraz Palikot gra dokładnie tą samą retoryką to PiS zaczyna to uwierać i przeszkadzać, no patrzcie jak zmienia się punkt widzenia w zależności od punktu siedzenia. MAM TYLKO NADZIEJĘ, ŻE PRZY... PASY kACZYŃSKIEGO PRZEKAZUJĄ MU JAKI JEST ''KOCHANY I JAK UFA'' MU SPOŁECZEŃSTWO. NIECH SOBIE OD CZASU DO CZASU SAMODZIELNIE POCZYTA FORA INTERNETOWE ( KACZYNSKI OCZYWIŚCIE) I MOŻE OCZĘTA MU SIĘ OTWORZĄ, ŻE POLACY TO JEDNAK NIE GŁUPI NARÓD I DOSKONALE WIE, ŻE PRZYCZYNĄ KATASTROFY SAMOLOTOWEJ NA PEWNO NIE BYŁA NIESPRAWNA MASZYNA ANI WIELE INNYCH '' FAKTÓW I MITÓW' POWSTAJĄCYCH W UMYSŁACH CHORYCH Z UROJENIA LUDZI.
a Ty jesteś zdrowy na umyśle? Jakie splugawienie krzyża? Krzyż znajduje się w kaplicy , a nie na śmietniku. Czy wy w ogóle wiecie co piszecie? Czy w ogóle się czytacie?
Re: Właściciele nieruchomości oskarżają Warszawę
a ja jestem ciekawa czy dawni właściciele dostają zwrot własności i w jakim stanie budynki te przetrwały 2 wojnę światową, kto je odbudował, jakim kosztem, kto je do tej pory remontował i jaki był w tym udział owych właścicieli i czy dostają oni cale 100% bez względu na koszty jakie poniosło państwo Polskie , aby nieruchomości odbudować
czytając twoją wypowiedź wnioskuję, że nie jesteś nauczycielem bo gadasz same głupoty. Nauczyciele mają w pensum 18 godz.+ 2 godz. zajęć tzw darmowych , nauczyciele pracujący w bibliotece lub świetlicy mają 30 godz. pensum + 2 godz. tzw darmowe. Do tego nikt nie dolicza godz., które trzeba przeznaczyć na przygotowanie się do zajęć, przygotowanie kartkówek, prac klasowych, które oczywiście należy też sprawdzić, rady pedagogiczne, wywiadówki, uzupełnianie dziennika elektronicznego, darmowe zajęcia rozrywkowe dla uczniów typu wycieczki, dyskoteki, przygotowania do apeli, imprez szkolnych. Tego czasu nikt nie liczy bo nie ma zielonego pojęcia co robią nauczyciele. ja wiem o rocznym urlopie dla poratowania zdrowia, ale może się mylę. Ale tak na upartego to każdy pracownik może się znaleźć na półrocznym urlopie zdrowotnym, potem miesiąc pracy i znów pół roku na L-4. Nauczyciele nie korzystają nagminnie z tego przywileju bo na tym tracą finansowo, nie ma wychowawstwa, nie ma dod. stażowego czy motywacyjnego, traci się na tym kilkaset złotych przy naszej pensji jest to spora kwota.
a ja sobie obliczyłam, że cena akcji po nowej emisji powinna wynosić około 2,1, obecnie 70 mln po 2,71 co daje 189mln potem będzie około 90 mln akcji, więc te 189 mln zł dzielimy przez 90 mln akcji co daje około 2,1. Nie opłaca się dziś sprzedawać bo pewnie za miesiąc kurs podskoczy. 2,1 to wg mnie granica i obym się nie pomyliła
Re: PiS chce postawić Tuska przed Trybunałem
jak się czyta co niektóre komentarze to się robi człowiekowi niedobrze. Tylu tu chrześcijan, a zieją do siebie nienawiścią, że już chyba wszystkie skale zostały przekroczone. Czy na tą tragedię nie można spojrzeć realnie? Nieszczęśliwy splot wydarzeń, bałaganu na wieży, braku widoczności i chęci lądowania za wszelką cenę bo leci z nimi prezydent, wszystko to i pewnie jeszcze wiele innych czynników przyczyniło się do powstania do tej tragedii, ale nie Wy musicie wymyślać jakieś niestworzone historie o zamachu. Kto miałby interes w tym, aby zabić byłego prezydenta oraz wielu innych ludzi przy tym. Szczególnie, że był to prezydent mający bardzo małe poparcie i to tylko w żelaznym elektoracie PIS-u. Niestety na nic więcej nie miałby co liczyć. Kto niby chciałby go zabić skoro za parę miesięcy sam skończyłby prezydentowanie z woli narodu? Jarosław Kaczyński nawet na fali współczucia nie był w stanie przegrać ze słabszym teoretycznie Bronisławem Komorowskim, a wy się spodziewacie, że gdyby Lech żył to wygrałby je? Jesteście tak zaślepieni nienawiścią , że aż przykro, nie potraficie sami myśleć, analizować i wyciągać wniosków. Jesteście jak ten ślepy na przejściu, którego prowadzi pies. Totalnie mu ufacie i idziecie tak jak on wam wskazuje, oby nie wszedł z wami na przejście gdy będzie czerwone światło.
a tak zupełnie na marginesie to wibor nawet z 12 ostatnich miesięcy obecnie jest na niższym poziomie niz rok temu
jaki powinien być wzrost tej spółki w wynikach, aby udało się jej dobić do 20zł?
czy kwota około 15 mln. byłaby tą na którą czekają czy byłoby to mało?
debiutu wiedźmina jeszcze nie było i z tego co wiem to powinien być w przyszłym roku, tak więc spore zyski i wzrosty trzeba liczyć kilka miesiecy później. ja trzymam
akcje te spółki i dokupuję nowe, tańsze, jakoś mam przeczucie, że to się opłaci
Re: Lech Kaczyński wynajął samolot za 150 tys. zł
a tak na marginesie to po co prezydent poleciał na ten szczyt? Otworzył choć raz gębę i powiedział coś rozsądnego? Za te 150 tys. mógłby się trochę wysilić
chciałabym się dowiedzieć co takiego strasznego jest w tej deflacji , którą zaczynają nas straszyć. Jestem w tym zielona i jak ktoś coś wie na ten temat to będę wdzięczna
Re: Prezes PiS zapowiada szybki powrót do władzy
a on nie ma internetu w domu? Chyba nie czyta forów i nie ma pojęcia jak za nim tęsknią Polacy. hehehe rozbawił mnie ten mały człowieczek
moja umowa kredytowa mówi o 3 miesięcznym wiborze