Forum
Komentarze użytkownika "stach03"
jakie inwestycje są opłacalne
Jakie inwestycje są Waszym zdaniem obecnie najbardziej opłacalne? w co warto włożyć oszczędności by wyciągnąć później z takiej inwestycji wielokrotne zyski? mam niemały kapitał, który chciałbym przynajmniej podwoić, jak można tego dokonać?
myślę o inwestycji w nieruchomości, powiedzcie mi gdzie waszym zadaniem najlepiej w nie inwestować? w jakim regionie Polski byłoby to najbardziej opłacalne?
konto dla studenta-gdzie?
eurokonto w Pekao SA, tanie, łatwy dostęp do bankomatu, z żubrem są praktycznie wszędzie, a to jest dla mnie najważniejsze
przez to że konto jest internetowe to jest i tanie, ja jestem zadowolony
Re: Problem ze zwolnieniem
a jeśli pracodawca wystawi nam nieprawdziwe świadectwo pracy, z właśnie odnotowanym zwolnieniem dyscyplinarnym, to co możemy wtedy zrobić?
gdzie ulokować swoje pieniądze
myślę o długoterminowej lokacie, możecie mi powiedzieć w jakim banku najlepiej zainwestować, comiesięczne, równe wpłaty gdzie mogą przynieść mi zadowalające zyski?
ile czeka się na realizacje kredytu hipotecznego?
każdy bank podchodzi do tego indywidualnie, na początku płacisz tylko odsetki, potem dopiero zaczynasz spłacać jeszcze kapitał, a jak wpis do księgi wieczystej będzie już prawomocny płacisz całe raty
wniosek o ustalenie prawa własności do pojazdu
witam, czy moglibyście mi nakreślić jak powinien wyglądać wniosek o ustalenie prawa do własności pojazdu? czy możecie mi podać taki wzór? z góry dziękuję
zwrot zapłaconej skladki na ubezpieczenie zdrowotne
witam, jak mam się ubiegać o zwrot potrąconej z pensji składki na ubezpieczenie zdrowotne, chodzi o to że jestem studentem i nie powinni mi jej pobrać, jak mam się od tego odwołać?
witam,
chciałem zapytać czy jak rozpoczyna się działalność gospodarczą i zależy nam na pozyskanie dodatkowych środków z PUP to czy nasz skromny budżet nie będzie przeszkodą w uzyskaniu dotacji?
opłata legalizacyjna - droga dojazdowa
witam,
aby wybudować dom musiałem zrobić do niego podjazd, a że ziemia należała do rodziny to po prostu mi ją odstąpili i tak z drogą dojazdową otrzymałem pozwolenie na budowę, teraz okazuje się że była to samowolka i że mam ponieść za to opłaty legalizacyjne. Czy mogę się jakoś odwołać od tej decyzji?
podatek giełdowy - ile wynosi?
witam,
zamierzam zacząć grać na giełdzie, ale zastanawiam się jaki odprowadza się podatek za ewentualne zyski, wiem że moje pytanie jest przedwczesne, skoro nawet nie wiem w co będę inwestować, ale wolałbym się zastanowić czy brać faktycznie w tym udział jeśli ponoszone przeze mnie ryzyko będzie obejmował jeszcze podatek od którego może rozboleć głowa...