Forum

Komentarze użytkownika "TenPietrek88"

Re: Warunkowe umorzenie postępowania karnego

TenPietrek88 / 2019-12-01 18:46
Ja bym na Twoim miejscu nie czytała rad na tym forum, bo przepisy się zmieniają. Też byłam taka mądra po czytaniu w Internecie, a potem w sądzie mój przeciwnik "zmiótł mnie" normalnie. Ta jego adwokat, jak jej tam, chyba Paszkowska-Wójcik, to naprawdę niezły prawnik. Było mi wstyd, że się nie przygotowałam lepiej. Stwierdziłam, że na przyszlość koniecznie trzeba brać prawnika do wszystkiego i to dobrego prawnika, bo z prawem nie ma żartów, a można się wkopać w niezłe bagno..

Re: Czy bede wezwany jako świadek? Sprawa z Kodeksu Karnego

TenPietrek88 / 2019-12-01 18:41
Ja bym to mimo wszystko skonsultował z dobrym prawnikiem. Mecenas Paszkowska-Wójcik rozwieje Twoje wątpliwości. Mi tak znajomy doradzał wspaniale, a potem się okazało, że kodeks zmienił się sto razy i nie miałem racji. Dobrze, że Pani mecenas śledzi przepisy na bieżąco i ma anielską cierpliwość do klientów, to grzecznie mnie uświadomiła i dowiedziałem się na czym stoję. No i na rozprawie czułe się bezpiecznie, bo Mecenas na wszystko miała argumenty. Kiedyś miałem innego prawnika to stał na tej sali jak osioł :/ było mi wstyd.

Najnowsze wpisy