Forum
Komentarze użytkownika "Wiesiek_PLN"
Jestem zaangażowany w branżę skrobiową, może nie w samą spółkę. Mam chyba więcej niz dobre rozeznanie sytaucji w branży, nie tylko w Polsce i tego co może sie wydarzyć na rynku w najbliższych miesiącach oraz kilku lat w perpsektywie reformy Wspólnej Polityki Rolnej na tym rynku (obecnie bazzdo ściśle regulowany - m.in. kwoty produkcyjne, któe od sezonu 2012/13 będą zniesione).
Ostatnio kupiłem
akcje PEPEES-u ze względu na wyniki, które będa chyba więcej niż dobre. A co do rozstrzygnięcia konfliktu w sposób odpowiedzialny teraz Ci nie odpowiem, musiałbym mocniej sie zastanowić. Powiem krótko - jeśli sparwy potocza się po mysli obecnego Zarządu, to w perpsektywie moze nie kilku miesięcy, ale mniej niż roku przestranie być spólką groszową.
Niewątpliwie jest to wrzó na d.... PEPEES-u. W innym wypadku i rozwój firmy i kurs akcji byłby w zupełnie innym miejscu niz jest obecnie. Co nie zmienia jednka faktu, ze od jesieni jest okres bardzo dobrej koniunktury na rynku produktów skrobiowych (duży spadek produkcji w Europie i na świecie i 2-krotny wzrost cen), co przełoży się na wynik PEPEES-u już w najbliższym Raporcie, a 2011 r. będzie dla firmy jeszcze lepszy.
Odnośnie perspektyw PEPEES-u. czy durne analityki wiedzą, że nastąpił 2-krotny wzrost cen skrobi ziemnaiczanej, którą produkuje właśnie ta spółka. No ale skąd niby mają wiedzieć ??? To wymagałoby merytoryvcznej analizy i wkładu pracy, a nie tylko rzut oka na AT. Po dobrych wynikach za 2010 r. (będzie erewelacyjny IV-kwartał) powiedzą, że to jedna z perełek na GPW. Też jestem ekonomistą analitykiem, ale w przeciwieństwie do pseudo analityków, bajek nie opowiadam - bo na co dzień jestem z tych bajek rozliczany. Nauczyło mnie to odpowiedzialności za słowo.
Wyjątkowo celnie sformułowana prawdziwa ocena naszego przyszłego prezydenta. Troche to smutne, ale cóż takich mamy polityków - widocznie na lepszych nie zasługujemy.
Mamy stan wyczekiwania. Bez info nie będzie większych ruchów na papierze.
Spółka chyba najgorsze ma za sobą, przynajmniej z medialnego punktu widzenia. Teraz chyba tylko dobrych niusów się można spodziewac, zatem północ.
Witaj Modliszko :)
Ja się zasadziłem na miedziaka :)
Witajcie, przez dwie ostatnie sesje sie zapakowałem w KGHM - średnia ok. 90 zł. Podobnie jak Wy jestem optymistą :)
Pozdrawiam Ser Szreka i resztę :)
witaj byku
nie daj sie "starym wyjadaczom" :)
musisz miec dystans do ich wypocin na forum :)
pozdrawiam
Orco nie dla leszcza jak mawiał JB, ale się chyba wyleszczył :))
Ja sie zapakowałem poniżej 25 i czekam :)
Przyznaję, dzięki Tobie śmiecia się pozbyłem (Centrozap) i to nawet z małym zyskiem. Ale mam pytanie, czy masz w swoim portfelu PGNIG ? Myślę, że ta spółka, jesli nie spełnia twoich kryterów, to byc może jest w kręgu twoich obserwacji.
Pozdrawiam
Czekam na zjazd, dokupię.
Re: GPW: Koniec tygodnia na minusie?
A co sądzicie o CENTROZAPIE. Ja kupiłem spory pakiecik po 0,56 i zamierzam jeszcze dokupic.
W Brukseli też ich pełno... Jak widzisz tam menela i rzucającego bluzgami, to na pewno Polak - trochę to smutne...
Witaj
Teraz mam tylko Orco :) Więcej moze w tym hazardu niż inwestowania, ale emocji na pewno sporo. Jest to chyba jedyna spółka, którą zwykle kupuie w dółku, sprzedaje na górce :) Mam nadzieję, że i tym razem tak będzie. Czyli ostatnio robię specjalizację z Orco :)
Też dorzucę ciekawy link. Można sprawdzic i inne spóki.
http://www.czasnazysk.pl/wykres/opg
Pozdrawiam