Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
oprac. PBE
|
aktualizacja

Dom i SUV w garażu. Oto majątek ministry pracy

56
Podziel się:

Dom o powierzchni 130 m kw., do tego działki, pochodzący z 2016 r. samochód Renault Captur oraz prawie 5 tys. dolarów w gotówce - taki majątek zadeklarowała w swoim oświadczeniu Agnieszka Dziemianowicz-Bąk. Polityk lewicy jest szefową resortu pracy, rodziny i polityki społecznej.

Dom i SUV w garażu. Oto majątek ministry pracy
Oświadczenie majątkowe Agnieszki Dziemianowicz-Bąk (Agencja Gazeta, Fot. Kuba Atys / Agencja Wyborcza.pl)

Na stronach Sejmu RP opublikowano oświadczenie majątkowe 40-letniej minister. Według dokumentu Agnieszka Dziemianowicz-Bąk posiada w powiecie ząbkowickim na Dolnym Śląsku dom o powierzchni 130 m kw. Wartość nieruchomości oszacowano na 460 tys. zł. Dom położony jest na działce o powierzchni 1100 m kw., której wartość ma wynosić 70 tys. zł.

Ponadto Agnieszka Dziemianowicz-Bąk posiada dwie działki - jedną w ramach majątku odrębnego (1588 m kw. o wartości 70 tys. zł) oraz drugą we wspólnocie majątkowej z małżonkiem (1866 m kw. o wartości 77 tys zł).

Dalsza część artykułu pod materiałem wideo

Zobacz także: Spór o krzyże w urzędach. "To się w głowie nie mieści"

Ministra zgromadziła również w gotówce 11,3 tys. zł oraz ponad 4,9 tys. dol. (ok. 19,5 tys. zł). Polityk nie posiada papierów wartościowych.

Kilkadziesiąt tysięcy złotych diety

Ministra zadeklarowała, że w 2023 r. z tytułu diety za sprawowanie mandatu poselskiego otrzymała ponad 45 tys. zł. Natomiast dochód z tytułu uposażenia parlamentarnego wyniósł prawie 141 tys. zł. Przychód z tytułu zwiększonego limitu na podróże zagraniczne to 342,25 zł.

Ministra zadeklarowała, że posiada samochód Renault Captur o wartości 55 tys. zł. Tego miejskiego SUVa wyprodukowano w 2016 r. Dziemianowicz-Bąk posiada kredyt odnawialny w wysokości niewiele ponad 11 tys. zł.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
Źródło:
money.pl
KOMENTARZE
(56)
Chicago
2 miesiące temu
Leczenie zwichniętej kostki polega przede wszystkim na nastawieniu uszkodzonego stawu skokowego (w znieczuleniu) i unieruchomieniu go na okres około 6-8 tygodni. Do unieruchomienia stawu stosuje się gips lub ortezę stawu skokowego na zwichnięcie. To drugie rozwiązanie jest bardzie zalecane, ponieważ orteza nie obciąża kończyny i pozwala na umieszczenie nogi w bucie. Co więcej – łagodzi ból i przyspiesza regenerację uszkodzenia. Polecamy stabilizator stawu skokowego dostępny w naszym sklepie Medyczny Store, który jest gwarantem doskonałej jakości. Orteza występuje w trzech rozmiarach i można ją usztywnić za pomocą pasów. W trakcie leczenie nie należy obciążać nogi, pić alkoholu ani brać gorących kąpieli. Kuracja może również obejmować przyjmowanie leków przeciwzakrzepowych. Dodatkowo warto zastosować domowe sposoby na zwichnięcie kostki, takie jak okłady z arniki (roślina dostępna w formie żelu, olejku lub liści) lub z żywokostu lekarskiego.
Rozsądny
2 miesiące temu
Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie do całkowitej miękkości, a nawet do takiej extra miękkości, czyli do momentu, że po nakłuciu widelcem będą się rozpadać. Dokładnie odcedzamy i odstawiamy na kilka chwil, by odparowały. Gorące ziemniaki przeciskamy przez praskę. Można je również ugnieść za pomocą tłuczka. Ale praska daje najlepsze efekty. Odstawiamy do przestygnięcia i zajmujemy się sosem i skwarkami. Dużą cebulę (lub 2 średnie) kroimy na możliwie jak najdrobniejszą kosteczkę. Im nóż będzie ostrzejszy, tym łatwiej i zgrabniej nam to pójdzie. Wędzony boczek kroimy również na jak najmniejsze kawałki. Natkę pietruszki, bazylię i miętę bardzo drobno siekamy. W rondlu roztapiamy masło. Dodajemy koncentrat pomidorowy oraz cukier, który wspaniale podkręca smak pomidorowy. Mieszamy i smażymy na średnim ogniu przez minutę. Wlewamy mleko i słodką śmietankę. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem. Mieszamy i gotujemy na małym ogniu przez 2-3 minuty, aż sos zgęstnieje. Odstawiamy na bok. Rozgrzewamy olej, dodajemy cebulę, lekko solimy, smażymy cały czas mieszając przez 2 minuty, aż zacznie się szklić. 2/3 cebuli przekładamy do miseczki. Do pozostałej cebuli na patelni dodajemy boczek. Mieszamy i smażymy, aż będzie wyglądać dokładnie tak, jak to widać :) Czyli mega apetycznie i aromatycznie :) Do ziemniaków przeciskamy przez praskę twaróg. Najlepszy będzie lekko kwaskowaty, twaróg śmietankowy.
Mario 71
2 miesiące temu
Kwas glutaminowy występuje naturalnie w wielu produktach spożywczych: mięsie, grzybach, owocach morza, rybach (dorsz, łosoś), mleku, parmezanie, sosie sojowym, warzywach (zielony groszek, kukurydza, pomidor, szpinak, cebula). W kuchni włoskiej kwas glutaminowy znajdujący się w serach nadaje potrawom smakowitość, dlatego np. makarony posypuje się tartym parmezanem. Charakterystyczny smak wielu azjatyckich potraw bierze się z obecności kwasu glutaminowego w sosach sojowych lub rybnych. W tamtejszej kuchni dodaje się go też bezpośrednio jako środek wzmacniający smak. Kwas glutaminowy nadaje potrawom wyjątkowy, mięsno-grzybowy smak, zwany umami (z japońskiego: wyśmienity, smakowity), który został określony przez naukowców jako piąty podstawowy smak – obok słodkiego, kwaśnego, słonego i gorzkiego.
Edek
2 miesiące temu
ma dom i samochod wow a co ma miec rower i byc bezdomna poziom artykułów żenada
Ola
2 miesiące temu
Ja ten dom za tą kasę i tr dzialki za takie pieniądze chętnie odkupię
...
Następna strona