GIS ostrzega przed łyżkami do spaghetti T-nylon spaghetti scoop. Nie można ich używać do kontaktu z żywnością
System Wczesnego Ostrzegania o Niebezpiecznej Żywności i Paszach (RASFF) poinformował GIS o stwierdzeniu migracji do żywności pierwszorzędowych amin aromatycznych.
Chodzi o łyżki do spaghetti T-nylon spaghetti scoop o numerze partii: 750637 z kodem kreskowym 5907558760637, którego importerem jest firma TADAR Dariusz Tauchert Jasin, Poznańska 53, 62-020 Swarzędz.
GIS poinformował także, że importer zdecydował o wycofaniu również:
- N.Nylonowa Nabierka do spaghetti czerwona rączka 5907558760460
- N.Nylonowa Nabierka do spaghetti zielona rączka 5907558760477
- N.Nylonowa Nabierka do spaghetti fioletowa rączka 5907558760484
Firma TADAR poinformowała odbiorców o konieczności wycofania z obrotu przedmiotowych produktów i zobowiązała się do przyjęcia ewentualnych zwrotów oraz przekazania ich do utylizacji.