2016-08-25Witczak: Dolar czeka na Yellen
Podwyżka stóp nastąpiła ostatnio w grudniu 2015 - po wielu latach przerwy - i od tego czasu jedynie zwodzono nas słowami. Czasami nawet i tych słów brakował, jak wtedy, kiedy rynek rozczarował się majowymi payrollsami.2016-08-25Nowa wyszukiwarka szkoleń z unijnym dofinansowaniem
Rusza nowa darmowa wyszukiwarka internetowa usług edukacyjnych i doradczych, dająca możliwość świadczenia usług klientom, którzy uzyskali dofinansowanie z funduszy UE w ramach regionalnych programów operacyjnych - poinformowało Ministerstwo Rozwoju.GALERIA: Skok ze spadochronem w tandemie ze Świętym Mikołajem
2016-08-25Rafalska: nie wyobrażam sobie wycofania z finansowania 500+
Dopóki odpowiadamy za rządy w Polsce, nie wyobrażam sobie, żebyśmy się z finansowania programu "Rodzina 500+" mogli wycofać; to najważniejszy punkt programowy rządu - mówi minister rodziny Elżbieta Rafalska.2016-08-25Wall Street w dół. Rynek czeka na wystąpienie Yellen
Środa na amerykańskich giełdach przyniosła nieduże spadki głównych indeksów. Na rynku walutowym umacnia się dolar. Inwestorzy z niecierpliwością czekają już na wystąpienie prezes Fed.2016-08-25SLD domaga się wyjaśnień ws. reprywatyzacji w Warszawie
Prokuratura i inne służby powinny jak najszybciej wyjaśnić nieprawidłowości przy reprywatyzacji w Warszawie - stwierdzili w czwartek politycy SLD. Dawno nie było takiego "złodziejstwa i niekompetencji" jak obecnie w stolicy - mówił szef Sojuszu Włodzimierz Czarzasty.2016-08-25Sieć abc otwiera sklep nr 8000 i idzie na wojnę z Żabką
Biedronka ma dużo sklepów? Prawdziwy gigant to sieć abc. Za kilka dni otwiera swoją ośmiotysięczną placówkę. Jednocześnie po opanowaniu prowincji zaczyna bić się o miasta z Żabką.2016-08-25Podrabianie żywności. Na czym fałszerze robią biznes?
Amerykański dietetyk Victor Lindlahr już na początku ubiegłego wieku dowodził, że 90 proc. chorób znanych człowiekowi spowodowanych jest przez tanią, kiepskiej jakości żywność. Skoro jesteśmy tym, co jemy, czy rzeczywiście wiemy, co konsumujemy? Pomimo rosnącej świadomości dietetycznej i dbałości o dobór składników naszych posiłków, nieustannie narażeni jesteśmy na... fałszywą żywność. W tym przypadku nie chodzi o rozcieńczane soki, źle oznakowane masło czy zaniżoną masę sera w opakowaniu. Fałszowanie żywności to doskonale rozwinięty biznes przestępczy, przez który cierpią nie tylko konsumenci, ale także sprzedawcy, dostawcy, restauratorzy i cały przemysł spożywczy. Jego rozmiary przekraczają już skalę przestępczości narkotykowej! Myślicie, że problem was nie dotyczy? Zobaczcie sami, jakie produkty spożywcze najczęściej są podrabiane przez przestępców.wstecz | 1105| 1106| 1107| 1108| 1109| 1110| 1111| 1112| 1113| 1114| ... +10| +25| +100| 4064 | dalej |