2016-10-21Będą zmiany w dopłatach dla rolników. Kto zyska, a kto straci?
(...) płatności do powierzchni tzw. upraw kwotowych na rzecz całkowitej powierzchni upraw objętej umową, w związku z planowanym zniesieniem kwotowania produkcji cukru w UE od października 2017 r. Obniżony zostanie (...)2016-10-17Jak oszczędzać pieniądze na zakupach spożywczych i gotowaniu?
(...) mielonego i pomidorów niż kupić gotowy w słoiku. Kolejnym przykładem jest musli. Jeśli dodasz do siebie płatki owsiane, orzechy włoskie, rodzynki i wiórki kokosowe, to wyjdzie ci zdrowsza (bez cukru) i tańsza (...)2016-10-14Rząd wprowadzi kolejny podatek? Producenci słodyczy na celowniku
(...) Ministerstwo Zdrowia rozważa wprowadzenie tzw. podatku cukrowego - pisze "Nasz Dziennik". Miałyby go płacić firmy, które wytwarzają produkty żywieniowe zawierające zbyt duże ilości cukru (...)GALERIA: Rozgrzej się zimą
2014-08-01Raport: oszczędności NFZ w dziedzinie diabetologii ciągle duże
(...) do regularnej kontroli poziomu cukru we krwi, co pozwala monitorować skuteczność leczenia. Z raportu wynika, że w 2013 r. wydatki NFZ na refundację pasków są niższe w porównaniu do 2011 r. o 280 mln. ,,Od 2012 (...)2016-10-11Przegląd prasy
(...) spadł r/r w I półroczu --FAMMU/ FAPA: Saldo handlu zagr. mięsem wyniosło +1,42 mld euro w I półr. --FAMMU/FAPA:Eksport cukru spadł o 2,8% ilościowo, wzrósł wartościowo o 8% w I-VII --Unified Factory (...)2016-10-11Deflacja CPI r/r wygaśnie pod koniec roku wg analityków
(...) żywności, zaś jednocześnie nasili się pro-wzrostowy efekt zmian cen żywności przetworzonej. Wrześniowe dane (ze wzrostem cen tłuszczów, cukru i nabiału) potwierdzają nasze oczekiwania na podstawie analizy (...)2016-10-11Deflacja 27. miesiąc z rzędu. Raj dla konsumentów, ale czy to dobrze dla gospodarki?
(...) zadecydował skok cen cukru o 4,8 proc., masła o 3,1 proc., ryżu o 0,8 proc., mąki o 0,7 proc. oraz mięsa wieprzowego o 0,7 proc. Najbardziej natomiast potaniały owoce - o 3,5 proc. Jak wskazują jednak analitycy (...)2016-10-10Producent gum do żucia w rękach Marsa. Wielka fuzja dwóch firm
(...) jest na 183 mld dolarów. Popularyzacja zdrowego odżywiania wśród konsumentów ograniczyła rozwój spółki. Z tego powodu firma zapowiedziała już, że ograniczy ilość cukru w swoich produktach. Â Â (...)2014-07-29Ta dieta pomaga w walce z trądzikiem [MenStream]
(...) Spożywanie dużej ilości produktów mlecznych, produktów o wysokim indeksie glikemicznym z zawartością cukru, może sprzyjać zaostrzeniu trądziku. Eksperci przekonują, że odpowiednia dieta (...)2015-09-09Anna Jakubowski, Coca Cola Poland: Innowacje to nie tylko nowe smaki. Co szykuje koncern?
(...) do oferty produktów niezawierających cukru, takich jak Coca Cola Zero czy Coca Cola Life, której potencjał testowany był na rynku argentyńskim. - Linie produktów bezkalorycznych wprowadzamy dlatego, żeby (...)2014-07-04Plantatorzy buraków chcą większych dopłat do produkcji
(...) się na powierzchni 195 tys. hektarów. Buraki cukrowe kontraktowane są w tzw. tonach buraków standardowych (o zawartości 16 proc. cukru), a nie powierzchni uprawy. Związek proponuje, aby wsparcie powiązane z produkcją (...)2016-09-27Przegląd prasy
(...) pogorszą się jesienią --GUS: Cudzoziemcy wydali w Polsce 19,1 mld zł w I poł. 2016, o 4,5% więcej r/r --FAMMU/FAPA: Eksport cukru spadł o 10,8% ilościowo i 0,2% wartościowo w I-VI --POPiHN: Wprowadzenie (...)2015-09-01GUS: mniej palimy, spożywamy więcej mleka i jego przetworów
(...) Zdecydowanie mniej palimy, spożywamy za to więcej mleka i jego przetworów, jemy też więcej cukru - wynika z danych jakie w poniedziałek opublikował Główny Urząd Statystyczny. Według GUS jemy mniej (...)2016-09-22Polak pije mniej wody niż piwa. I dlatego rynek napojów będzie rósł
(...) napojów smacznych i słodkich. Trzeba poszukać więc zamienników cukru - zauważa Grauer. Producenci zauważają jednak, że co innego Polak mówi, a co innego kupuje. Dlatego choć panować ma moda na zdrową (...)2015-08-27MZ: kanapki w sklepikach szkolnych bez majonezu i salami
(...) w komunikacie na stronie MZ. Nowe przepisy ograniczają możliwość sprzedaży dzieciom i młodzieży żywności, do której dodawane są cukry i substancje słodzące, a także żywności o dużej zawartości tłuszczu lub soli (...)wstecz | 14| 15| 16| 17| 18| 19| 20| 21| 22| 23| ... +10| +25| 54 | dalej |