2016-05-20Anna Jakubowski w money.pl: Coca-Cola wraca do klasycznej czerwieni
(...) albo czarne z colą bez cukru. - Można powiedzieć, że poszliśmy nieco za daleko, zaczęliśmy budować marki ponad tą oryginalną, przekaz stał się rozwodniony - mówi Anna Jakubowski. Stąd właśnie "one brand (...)2015-02-12Z których jabłek produkować cydr?
(...) ogólny pożądany smak goryczy z odrobiną cierpkości. Ważne również jest, aby owoce do produkcji cydru zawierały dużo cukru (przeciętnie 74 proc. fruktozy, 15 proc. sacharozy, 11 proc. glukozy (...)2016-05-11Zysk netto ZPC Otmuchów spadł r/r do 0,35 mln zł w I kw. 2016 r.
(...) surowców (cukier, kuwertura) oraz wyższych kosztów logistyki. W efekcie zysk brutto ze sprzedaży spadł o 14%, czyli (-) 1 955 tys. zł. W związku z powyższym marża brutto na sprzedaży spadła o 2,1 punktu (...)GALERIA: Rozgrzej się zimą
2015-02-05Polska gospodarka. Zwiększymy współpracę z krajami postradzieckimi
(...) charakteryzuje się znacznym rozdrobnieniem i w ostatnich latach ulega dużym zmianom. Do 2010 r. główną rolę w polskim eksporcie do Turkmenistanu odgrywał cukier - dostawy do Turkmenistanu stanowiły ok. 18 proc (...)2016-05-07Przetwory jako biznes. Ogródek Dziadunia opowiada, jak sprzedaż wzrosła im dziesięciokrotnie
(...) do potrzeb klienta. Dla przykładu opowiem, że niedawno opracowałam recepturę keczupu, w którym zamiast cukru znajdziemy miód, a zamiast octu spirytusowego dodałam ocet jabłkowy. To produkt stworzony (...)2016-05-05Przegląd prasy
(...) : Aktywnie w obrocie gazem uczestniczyło 75 podmiotów w I kw. 2016 r. --URE: Sprzedawcę gazu zmieniło 40 174 odbiorców do końca I kw. 2016 r. --FAMMU/FAPA: Eksport cukru spadł o 45% ilościowo i 37% wartościowo (...)2016-05-04Początek maja przyniósł pogorszenie nastrojów na rynkach towarowych
(...) , metali przemysłowych i szlachetnych, a także na rynkach towarów rolnych. Wzrostowych wyjątków było niewiele, a należały do nich: ryż, mięso oraz cukier. Szczególną uwagę przyciągnęły przeceny zbóż (...)2015-01-29Naukowcy: ryby należy grillować, piec i gotować, a nie smażyć
(...) . Nie bójmy się dodatku cukru do zup rybnych. Cukry, poza walorami smakowymi, stabilizują kwasy tłuszczowe w wysokich i niskich temperaturach. Imbir i czosnek to także dodatki, które poprawiają nie tylko walory (...)2016-04-27Eksport żywności może wzrosnąć w tym roku o 4 proc.
(...) ) i podrobów, przetworów mięsnych, mleczarskich oraz ryb i owoców morza. Spośród produktów roślinnych zmaleje eksport zbóż, oleistych, świeżych owoców i warzyw, przetworów warzywnych oraz cukru, a wzrośnie (...)2015-01-14Zupa piwna - sprawdź przepis na przysmak kuchni rzeszowskiej [iWoman]
(...) dwie kwarty kwaśnej świeżej nie gęstej śmietany, butelkę wina i półtora funta cukru (wino z cukrem należy przygotować), wszystko to razem zmieszawszy wylać do wazy i postawić na lodzie, aby była zimną. Prawda (...)2015-01-05Salep to turecki napój na zimowy wieczór [MenStream]
(...) podczas podróży do Turcji. Nie zabraknie go na słynnym Egipskim Bazarze w Stambule. Przepis na salep: 1 łyżka mączki salepowej, 4 szklanki mleka, 2 łyżki cukru, cynamon. Sposób przyrządzenia: mąkę salepową (...)2015-01-02Co Polacy wykluczają ze swojej diety? W czołówce jest alkohol! [iWoman]
(...) Prawie co piąty Polak rezygnuje z jakiś produktów - najczęściej z cukru i słodyczy. Bynajmniej nie z powodu ich rosnących cen. Głównym celem jest chęć zrzucenia zbędnych kilogramów. Większość (...)2014-12-30Idealny posiłek na zakończenie roku [Platine]
(...) morska w młynku i świeżo zmielony czarny pieprz. Aby zrobić sos pomarańczowy należy zaopatrzyć się w: 2 łyżki brązowego cukru, 50 g masła, 300 ml wywaru (zebrać i odtłuścić również sok wydzielający (...)2014-12-30Przepis na makowiec dla początkujących [iWoman]
(...) mąki, jest też mniej ciężkostrawny. - Masło ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy do niego żółtka. Do masy maślano-jajecznej dodajemy mak, starte na grubej tarce jabłka, kaszę mannę, proszek (...)wstecz | 18| 19| 20| 21| 22| 23| 24| 25| 26| 27| ... +10| +25| 54 | dalej |