2014-10-22Smak jesieni w słoiku? Poznaj przepisy Karola Okrasy [iWoman]
(...) . Do marynowania Okrasa poleca opieńki. Kiedyś popularne były gruszki i jabłka w occie. Może warto do tego wrócić - namawia Okrasa. Obgotowane owoce w zalewie octowej z cukrem świetnie nadają się, jako dodatek (...)2014-10-21Niepokój o pszenicę
(...) znacznie sprawę, sprowadza się to do tego, że rośliny w węźle krzewienia gromadzą cukry, białka kriogeniczne i usuwają z komórek znaczną ilość wody, przez co wzrasta ich odporność na zamarzanie (...)2014-10-20Grzegorz Turnau debiutuje w roli... producenta wina [Platine]
(...) Turnau, także posiadający udziały w rodzinnym interesie, tegoroczne zbiory są bardzo udane. Nie tyle chodzi o ilość, ale o jakość. Cukier i kwasowość winogron, te dwa najistotniejsze parametry, są dobre (...)GALERIA: Rozgrzej się zimą
2014-10-20Dyr. sprzedaży Lotte Wedel na FRSiH: Podwyżek cen słodyczy nie uda się uniknąć
(...) . Przekonywał, że planowanie budżetu na przyszły rok jest bardzo trudne, ponieważ surowce są największym czynnikiem kosztowym w całkowitych kosztach produkcji słodyczy.- Jeśli chodzi o mleko i cukier, to ceny raz (...)2014-10-19VII FRSiH: Biznes i technologie - konkurencyjność produkcyjna polskiego sektora spożywczego
(...) marrnotrastwa w postaci dublowania stanowisk. Poza tym po centralizacji wzrosła nasza siła przetargowa, co ma znaczenie przy zakupach - bo jako grupa zużywamy dużo więcej cukru i mąki. W grupie mamy ok. 1000 (...)2014-10-18Nowinki w żywności - rozwój, czy zagrożenie dla zdrowia?
(...) produktów żywnościowych pochodzących z klonowanych organizmów. Czy kiedykolwiek użyłeś zamiast cukru liści stewii? Smakuje Ci tetragonia tetragonoides, sok noni lub szałwia hiszpańska? Każde z nich - idąc (...)2014-10-17Winorośl po osłonami
(...) ', 'Boglarka', 'Nero', 'Century', 'Olga'. Owoce tych winorośli w takiej uprawie są większe i zawierają więcej cukrów. czytaj więcej (...)2014-10-17GK Otmuchów na FRSiH: Po integracji podmiotów w grupie wzrosła nasza siła przetargowa
(...) przetargowa grupy, co ma ogromne znaczenie przy zakupach - bo jako grupa zużywa Otmuchów dużo więcej cukru i mąki niż wcześniej.- W grupie mamy ok. czytaj więcej (...)2014-10-16Ocena jakości wyoranych buraków
(...) i zabezpiecza surowiec przed uszkodzeniem. Nie bez znaczenia poza wysoką zawartością cukru w korzeniach jest jak najmniejsze zanieczyszczenie kopanego surowca zwłaszcza jeśli buraki po wykopaniu trafiają (...)2014-10-15Dobry chleb ma tylko cztery składniki, jest brzydki i ciężki. Nawet na diecie musisz jeść pieczywo i to nie [iWoman]
(...) z ziarnami zwykle ma mnóstwo kalorii i środków antypleśniowych. Dodatkowo zawiera margarynę i cukry. Osoby dbające o linię powinny raczej zapomnieć o bułkach, zwłaszcza pszennych, które na krótko zaspakajają (...)2014-10-1510 plaż, na które warto pojechać w październiku
(...) koralowe stanowią dodatkową atrakcję dla miłośników nurkowania. Po wygrzewaniu się na słońcu, goście mogą wybrać się do jednej z romantycznych restauracji lub pozwiedzać ruiny plantacji cukru (...)2014-10-15Inflacja w Polsce. Ceny spadają już trzeci miesiąc z rzędu
(...) oraz tłuszczów roślinnych pozostały na poziomie notowanym w poprzednim miesiącu. Mniej niż w sierpniu br. konsumenci płacili za cukier (o 2,4 proc.), ryż (o 1,3 proc.), tłuszcze zwierzęce (o 1,2 proc (...)2014-10-13Leki na przeziębienie - co działa, a co nie?
(...) cukrem, kupowanie go nie jest rozsądnym pomysłem. Coraz większe uznanie zdobywa stosowanie probiotyków. Wedle dzisiejszej wiedzy zażywanie liofilizowanych szczepów bakteryjnych może skrócić czas choroby (...)2014-10-13Jedzenie słodyczy poprawia ci humor? Wydaje ci się! [iWoman]
(...) Wansink, autor książki Beztroskie jedzenie, obala mit, że tylko niezdrowe jedzenie jest w stanie poprawić nam humor. - Ludzie pragnęli tłuszczu, soli, czy cukru, żeby wprowadzić się w dobry nastrój (...)2014-10-13Dbaniem o zdrowie, można przesadzić. Oto przykład [iWoman]
(...) . Niestety jakość wielu gotowych produktów bezglutenowych pozostawia wiele do życzenia. Są one, co prawda wolne od glutenu. Niektóre z nich zawierają jednak często dużo cukru, syrop glukozowy, słodziki (...)wstecz | 38| 39| 40| 41| 42| 43| 44| 45| 46| 47| ... +10| 54 | dalej |