2015-09-17Polski eksport do Brazylii. Rynek trudny, szansa ogromna
(...) dużą ilość surowców niezbędnych dla polskiej gospodarki (rudy miedzi, blachy laminowane) oraz produktów rolno-spożywczych przeznaczonych do konsumpcji (soja, kawa, owoce tropikalne, soki, orzechy (...)2015-09-11Ekologiczne wędliny po naszemu upieczone
(...) mięso o sprężystej strukturze i moc aromatów łączących w sobie soki mięsiwa i indywidualnie dobrany zestaw przypraw - to najsmaczniejsze cechy wyróżniające te wędliny. Boczki i bekony jak dawniej (...)2015-09-09IFA 2015: Laptopy z wodnym chłodzeniem od Asusa
(...) bez problemu zwiększyć wydajność o 80 proc. i wycisnąć z karty graficznej "ostatnie soki" poprzez jej podkręcanie. Cena? Oficjalnie jej nie podano, jednak przecieki mówią o 4000 USD za najprostszą wersję â (...)GALERIA: Rozgrzej się zimą
2015-09-01ARR: w szkołach zamiast "śmieciowej żywności" - program "owoce i warzywa"
(...) , pomidorki, kalarepka), jak i soki owocowe i warzywne. Ciechan podkreśliła, że ważnym elementem programu, oprócz udostępniania owoców i warzyw, są działania edukacyjne dla dzieci. Szkoły muszą co najmniej (...)2015-08-27MZ: kanapki w sklepikach szkolnych bez majonezu i salami
(...) dostępne też surowe lub przetworzone warzywa i owoce. Mają one być przygotowane do bezpośredniego spożycia i podawane w całości lub podzielone na porcje. W sklepikach będą też dostępne soki, musy (...)2015-08-26Badanie: dla 50 proc. uczniów słodzone napoje owocowe są zdrowe
(...) fast food i instant. W badaniu na temat wiedzy o żywności uczniów zapytano m.in., jakie produkty będą mogli kupić w sklepikach szkolnych po 1 września. 82 proc. z nich wskazało jabłka, 79 proc. - sok (...)2015-08-23Polski eksport rośnie. Drób, papierosy i czekolada największymi hitami
(...) rynkach dobrze radzili sobie również producenci konserwowanego mięsa, kawy, soków owocowych, głównie jabłkowego oraz mrożonych owoców. Jak podaje resort rolnictwa wartość eksportu wymienionych wyżej towarów (...)2015-08-21Wzrost cen polskiej żywności na rynkach wschodnich
(...) eksportu m.in. do Kenii, Sudanu i Tanzanii. Z kolei większa sprzedaż soku jabłkowego i mięsa wieprzowego przyczyniła się do wzrostu eksportu do Kanady (o 62 proc.) i USA (o 40 proc.). Znaczące wzrosty (...)2015-08-19Zbiory miodu spadziowego wyjątkowo obfite. Pszczelarze zebrali nawet 20 kg z ula
(...) kropel występuje latem na igłach i gałęziach głównie jodły, a także świerka i modrzewia. Składa się głównie z soków roślinnych. Miody spadziowe mają m.in. walory lecznicze. Spadź najczęściej pojawia (...)2015-08-17Maspex wchodzi na rynek wody mineralnej. Przejmie wicelidera tej branży w Rumunii
(...) krakersów i ok. 20 proc. rynku precli. Obecnie Maspex to także znany w tym kraju producent produktów instant, soków, nektarów i napojów. Jest to już 18 przejęcie w historii spółki. Maspex poza Polską (...)2015-08-17Jakie trendy będą nadawały ton ewolucji rozwiązań IT dla przemysłu?
(...) , jakkolwiek złożona i trudna, wyciska z nich w efekcie wszystkie biznesowe soki. Nasz rozmówca wskazuje, że rozwiązania dedykowane produkcji - takie jak np. MES - w połączeniu z systemami klasy ERP coraz (...)2015-08-12Zniwelowanie skutków rosyjskiego embarga
(...) , w sprzedaży zagęszczonego soku jabłkowego. Można więc oczekiwać, że sytuacja cenowa będzie odrobinę lepsza - ocenia Dziwulski. Jak podkreśla, wzrosły również ceny warzyw. Niekorzystna sytuacja z ubiegłego roku (...)2015-08-12Nexbit chce zaskoczyć rynek swoim smartfonem
(...) polegała wyjątkowość ich słuchawki, choć urządzenie ma "dopasowywać się do użytkownika", a siła telefonu ma leżeć w oprogramowaniu wyciskającym ostatnie soki z hardware'u. Zapowiedź smartfona ma nastąpić 1 (...)2015-08-07Najgorszy sezon w historii. Plantatorzy liczą na pomoc ministerstwa
(...) producentów soków. Błocki poinformował, że w ministerstwie rolnictwa pod koniec lipca odbyło się spotkanie w sprawie sytuacji na rynku porzeczek. Wówczas minister Marek Sawicki stwierdził, że najlepiej byłoby (...)2015-08-07Dieta bogata w cukier związana z ryzykiem depresji
(...) . Podobny wzrost ryzyka obserwowano, gdy pod uwagę wzięto spożycie cukrów prostych. Z kolei spożywanie większych ilości błonnika, produktów z pełnego ziarna, z mleka, warzyw i owoców (ale nie soków owocowych (...)wstecz | 15| 16| 17| 18| 19| 20| 21| 22| 23| 24| ... +10| 36 | dalej |