Forum
Komentarze użytkownika "caabi"
Komentarze użytkownika: caabi
caabi
/ 2006-07-25 12:03
/
Tysiącznik na forum
bez prawa do dywidendy tz że jeśli dziś nabyłem
akcje ( czyli prawa do akcji w Piątek ) to dywidenda mnie omija tak ??? wiem że to pytanie strasznie leszczowate, ale chcę się upewnić a pozatym jestem "Tu" od niedawna.
caabi
/ 2006-07-25 11:39
/
Tysiącznik na forum
a no i chciałbym się czegoś dowiedzieć od forumowiczów
JAKIE JEST WASZE ZDANIE NA TEMAT PGNIG.
proszę o opinie na temat dzisiejszego niskiego otwarcia, i jakie perspektywy zakładacie na najbliższy tydzień ( wzrost czy spadek ) ???
caabi
/ 2006-07-25 11:36
/
Tysiącznik na forum
POZDROWIONKA DLA ADMINA - który mnie nie słuchał i krytykował ( dość lekko i bez dokuczliwości ) ale jednak nie popierał moich dywagacji na temat KGHM'u. Stało się tak jak pisałem ROŚNIE i będzie RÓSŁ. pozdrowionka dla wszystkich posiadaczy KGHm zwłaszcza tych kupionych wczoraj " w promocji "
caabi
/ 2006-07-24 20:05
/
Tysiącznik na forum
tz. ??? tak dokładniej z tego co zrozumiałem to wpłynie zapewne na popyt surowców(może go sołabic), czyli może wywołać zmienszenie zapotrzebowania na surowce w chinach, lub tez moze z tego nie wyniknąc nic. jakie były te stawki ulgi coś wiesz więcej ??? no i co ważniejsze to od kiedy bo w okresie przed zniesieniem ulg mozemy zaobserwowac znaczny wzrost popytu i tym samym ceny ( tak jak u nas przed koncem roku, z materialami budowlanymi) a to moze byc okazja do mega zarobku na DT chociażby......
A tak zmieniając temat brydzia, ty to chyba nie odchodzisz od komputera, co śledzę forum to co chwile masz wpisy i komentujesz większośc wątków, widzę że jestes wytrwałą osobą,;))))))))))
caabi
/ 2006-07-24 19:42
/
Tysiącznik na forum
No dziś proszę państwa miedź obrała kierunek północ jak wszystkie surowce, no to jutro KGHM chyba odrobi dzisiejszą i wczorajszą stratę bo sam wzrost surowca to 50% sukcesu ale drugie 50% to ogólna tendencja która jutro będzie wysoko wzrostowa, w USA duże wzrosty japonia zapewne też wyskoczy doś wysoko no więc jutro u nas otwarcie na min +2% a dalej tyko w górę ja stawiam na atak WIG 20 na 3150. czy się powiedzie zobaczymy jak się skończzą wieczorkiem notowania miedzi ile jeszcze zyska, jak wiecej niz 2% to naprawde jutro będzie ciekawie.
caabi
/ 2006-07-24 17:30
/
Tysiącznik na forum
juz przebity :)))
oj jutro bedzie grubo!!!
caabi
/ 2006-07-24 12:31
/
Tysiącznik na forum
narazie nie mam za co," wszedłem" w BRE, wkońcu trochę późno ale ........... zobaczymy niedługo wyniki za 2Q, a będą dobre mówie wam, ( jestem nie tylko klientem tego Banku lecz takze jego pracownikiem, i zobaczycie ile Bre udzielilo kredytów !!!!!) wzrost będzie znaczący.
Re: Optymizm rośnie, ale czy urosną indeksy?
caabi
/ 2006-07-24 12:28
/
Tysiącznik na forum
wiem że być może jeszcze trochę za wcześnie ale zobaczie futuresy w USA, narazie dziwi mnie tylko to że akurat WGPW rośnie najwolniej, ale może się to przełoży na koniec notowań...........( Londyn juz +1%) a sąsiad BUX ( +0,90%) jak USA otworzy się na + to jeszcze nabijemy dziś +2,00%
caabi
/ 2006-07-24 12:25
/
Tysiącznik na forum
no fakt KGHM skorygował wyniki ale skorygował w górę przecież. A co do Chin to nie wiem jak przy PKB na poziomie 10-11% można przeinwestować, a rezerwy Banki podnoszą bo ogromne inwestycje w Chinach są w dużym stopniu przecież Kredytowane przez Banki Chińskie, to z tego powodu rezerwy.
caabi
/ 2006-07-24 12:16
/
Tysiącznik na forum
skromnie, bardzo skromnie ale kupiłem. a ty w czym siedzisz ???
caabi
/ 2006-07-24 10:49
/
Tysiącznik na forum
całkiem możliwe, jednak emocje po podaniu wyników powinny wziąść górę i do góry myślę że pójdzie.
caabi
/ 2006-07-24 10:23
/
Tysiącznik na forum
staram się być ostrożny :)))
Sam na tym forum ostatnio zalecałem BRE, jak było po 185 i kupiłem ale mało i tak teraz żałuję !!!! zaraz będzie po 200. :))
człowiek całe życie się uczy
caabi
/ 2006-07-24 10:18
/
Tysiącznik na forum
fakt że jeśli cey miedzi pójdą w górę to automatycznie KHGM podąży "tym tropem" jednak moim skromnym zdaniem znacznie ważniejsze będą wyniki za 2Q, i po nich sądzę że będzie wybicie ponad 120.
zresztą w założeniach spółki za 2Q cena miedzi była i tak przyjęta znacznie niższa niż obecna, przyjeli bodajże 6500, a jak wszyscy wiemy ponad 7350 była przez caly ten rok. Także wyniki będą "gołębie" ponadto ostatnio coś pisali o zwiększeniu zysku rocznego o 100mln. zł z samego przyjęcia jakiegoś kontraktu na rozlewanie czegoś tam ( nie miedź ) - przepraszam ale zapomniałem dokładnie o jaki zakres działań chodziło. także na tym bardziej opieram swoje szanse na KGHM. :)) pozdrawiam faorumowiczów i samego Pana Daniela który często włącza się do "debaty"
caabi
/ 2006-07-24 10:11
/
Tysiącznik na forum
leszcze tylko się "podłączają" pod KGHM, leszczy znajdziesz dużo na Biotonie, KGHM to typowo zagranica i nasze fundusze, widać to po obrotach, całkowite przeciwieństwo to bioron gdzie obrót jest niższy ale liczba tranzakcji kilkaktornie większa niż kghm. nie trzeba być analitykiem żeby to dostrzec. :))
caabi
/ 2006-07-24 10:10
/
Tysiącznik na forum
zarobić zarobiłem ale nie 10% !!! 2-3% to mój cel i w 2 dotychczasowych tranzakcjach na KGHM udało mi się to osiągnąć, tej spółki są duże wachania kursu więc nie jest trudno coś ugrać nawet posiadając tylko 10 czy 20 akcji.
obecnie jesdnak przyznam że siędzę z akcjali które kupiłem po 113,50. ale jakoś optymizm mnie nie opuszcza i trzymam, no i dokupuje czasem........