Forum

Komentarze użytkownika "kamilkaze"

Komentarze użytkownika: kamilkaze

Re: Byki bardzo powoli się "rozpędzają"

kamilkaze / 2007-11-07 15:32 / portfel / Bywalec forum
Qrde przez dzisiejszą nadwyraz emocjonujacą sesję prawie nic nie zrobilem w pracy... a co sie stanie jak takich jak ja jest znacznie więcej? Zyski spółek spadną i dalej będą dołować;)) ale to na szczęście doppiero w wynikach za IV kwartał...

Re: Komentarze do portfela "robusss"

kamilkaze / 2007-08-10 16:34 / portfel / Bywalec forum
Witam, u mnie też doły spore, ale juz niedługo ;) Cierpliwości życzę...

Re: Komentarze do portfela "sosna"

kamilkaze / 2007-08-10 17:34 / portfel / Bywalec forum
Witam. Ciekawy portfel :) pozdrawiam

Re: Komentarze do portfela "kamilkaze"

kamilkaze / 2007-08-16 17:12 / portfel / Bywalec forum
Jest to odzwierciedlenie mojego rzeczywistego portfela. Konto mam w mBanku, co doprowadza mnie czasami do szału, ale cóż na początek może byc to... Jak zobaczę, że z mojej gry na giełdzie da się coś zarobic, to poszukam konta gdzie indziej. Możecie polecić jakieś konto maklerskie?

kamilkaze / 2007-08-16 17:30 / portfel / Bywalec forum
Jak narazie spory minus, ale nie jest tragicznie. Poza tym doliczyć trzeba jeszcze dywidendę KGHM-u coś ok. 500 zł i wygląda to juz w miarę.
Strasznie zawodzi mnie Capital, ale tak to jest jak się kupuje spółkę bardzo podatną na wahania giełdy. Sorry bardzo podatną na jej spadki... Ciekawe czy bedzie też odrabiać w takim tempie ;)
Zadowolony jestem z PEP-a, który trzyma się dobrze, no i z GTC, które też radzi sobie nieźle.
Reszta jak narazie nie wykazała się niczym szczególnym, ale uważam że będzie coś jeszcze z tego. Nadzieję wiążę z Polnordem i Getinem, które jeszcze pokażą na co je stać... Z Echem trochę się zapędziłem, ale ta spółka ma dobre perspektywy. A Centrostal kupiłem na jednej z promocji, tak pod budowę stadionu....
Zaś jednostki TFI zakupuję, ponieważ nie czuje się na tyle silny, żeby dysponować całym kapitałem oraz dlatego, że poprzez niewielkie wpłaty w jednostki uczestnictwa mogę kupować je po atrakcyjnych cenach....

Re: Komentarze do portfela "pklark"

kamilkaze / 2007-09-28 14:18 / portfel / Bywalec forum
witam. Też siedzę na WDM i mina rzędnie mi codziennie ;) Ale liczę na odbicie.... Pozdrawiam

kamilkaze / 2007-10-01 13:51 / portfel / Bywalec forum
witam. Jak sądzisz czy Pep znów sie będzie powoli osuwał, czy może w końcu zacznie iść w górę? Czekam z zakupem (umarzam troche jednostek TFI), a każda cena poniżej 35 zeta wydaje mi się atrakcyjna :)
kamilkaze / 2007-10-02 10:24 / portfel / Bywalec forum
ehh no właśnie nie mam juz nic gotówki, a mam na oku kilka ciekawych spółek (m. in. PEP którego się ostatnio pozbyłem), stąd odkupuję fundusze, które wypadają najsłabiej. Dlaczego tak piszesz o wiośnie? Coś sie stanie? Czy coś może przewidujesz?
kamilkaze / 2007-10-02 10:33 / portfel / Bywalec forum
coś chyba z tym Pepikiem nie tak, bo od dłuższego czasu (z małymi wyjątkami) zachowuje się gorzej od rynku. Zresztą widać na wykresie. Moim zdaniem jeśli obroty będą nadal na tak mizernym poziomie to obsunie w najbliższym czasie do 32-33 zeta.

kamilkaze / 2007-10-11 11:07 / portfel / Bywalec forum
Witam. Pepik ładnie w górę ostatnio wystrzelił, tak szybko, że przeoczyłem ten strzał i nie zdążyłem go kupić poniżej 35 zeta.... Teraz trochę ryzykowne może być kupno, bo może być szum w mediach o domniemanym przecieku, z drugiej jednak strony spodziewam się dobrych wyników za III kwartał, a ich publikacja za dwa niecałe trzy tygodnie.

kamilkaze / 2007-08-03 20:30 / portfel / Bywalec forum
Witam wszystkich przeglądających mój portfel. Inwestowanie w fundusze rozpocząłem pół roku temu, zaś na giełdzie inwestuję od kilku miesięcy, tak więc dopiero uczę się tej sztuki ;) Pozdrawiam wszystkich! Za wszelkie uwagi dziękuję.
kamilkaze / 2008-04-03 09:11 / portfel / Bywalec forum
20 % to ma być z OŹE, a z energii wiatrowej będzie mniej, ale na pewno na przyzwoitym poziome. Obecnie inwestorów w energię wiatrową w Polsce możemy podzielić na dwie grupy: duże koncerny energetyczne jak Vattenfall, RWE, Energa i prywatnych inwestorów. Duże koncerny opierają się na zagranicznych elektrowniach (głównie Vestas), zaś prywatni inwestorzy najczęściej stawiają elektrownie używane, o niewielkich mocach. Ze spółek notowanych na GPW budową elektrowni zajmuje się PEP, a w najbliższej przyszłości zajmować się będzie Zeneris. Rafamet zaś planuje produkcje elementów do turbin wiatrowych. wszystkie te spółki maja własne strony internetowe, warto je przejrzeć. Pozdrawiam
kamilkaze / 2008-03-20 23:56 / portfel / Bywalec forum
Witam! Spółce Action przypatruje sie od ok. 6 miesięcy. Spółka bardzo ciekawa, mają duży magazyn oddany do użytkowania bodajże pod koniec 2007 r., prężnie rozwijającą się sieć sklepów Sferis, niewielką sieć sklepów na Ukrainie i jeszcze kilka rodzynków....Z kupna ABC Daty pewnie skończyło się na szczerych chęciach (MCI tanio skóry nie sprzeda), ale są jeszcze inne firmy o dużym potencjale (Czechy, Słowacja). Przy takim zarządzie i dobrej koniunkturze na rynku firma w ciągu kilku lat powinna znaleść się liderem na rynku dystrybucji sprzętu IT w regionie środkowo-wschodniej Europy.

Re: To jednak nie koniec spadków?

kamilkaze / 2007-11-09 13:15 / portfel / Bywalec forum
Qrde nie było mnie przez godzine, a tu taka zwałka... Chinole zemścili się za nagonke na ich towary!! W tym roku Mikołaja nie bedzie;)
kamilkaze / 2007-11-09 13:35 / portfel / Bywalec forum
nie pytaj, tylko kupuj ;))
do początku nowsze
1 2 3 4 5 6 7

Najnowsze wpisy