Forum

Komentarze użytkownika "littlephobos"

littlephobos / 2008-07-17 11:49 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
kurcze, lanie wody na pogorzelisko,
podaj jakieś dane (np. ile % osób sprzedaje w ostatniej fazie, jakiego rodzaju to inwestorzy, ile trwają fazy... )
Ci kolesie ankietowo badali podejmowanie decyzji jednostkowych... a GPW rządzą jednostki?.... chyba udziałowe w funduszach, a te co by nie było raczej ankietowo nie podejmują decyzji

Pozdrawiam po przerwie

Re: 2500 pkt. obronione, ale w słabym stylu

littlephobos / 2008-07-15 00:49 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
Cześć, Piękni i Bogaci, a także Piękne i Bogate!
jak widzę, Forum treściowo odrobinę się zmieniło, przez te kilka miesięcy,
zapewne dzięki spadkom, to zmiana na lepsze,
hehe brydzia prawie 23 000 postów, needle prawie 16 000,
WIG20 prawie 2450, szanse na ten pułap ma dość spore, ale z każdym dniem, te szanse powinny maleć, patrząc na RSI jesteśmy tak wyprzedani, że dalszy spadek możliwy jest dopiero po pewnym odreagowaniu ( chociażby takim do 2620), O wzrostach ropy tyle się mówiło, że już chyba każdy sobie baryłkę kupił a nikt nie sprzedał, a wojna w Iranie przed wyborami... chyba, że po to te "sekwoje będą wycinać" :)

Pozdrawiam

Re: Rynek pozostanie bezsilny?

littlephobos / 2008-02-28 15:24 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
hmmm, czyżby raport 4QS Mispol była aż tak zły? pobieżnie wygląda w miarę,
wieczorem zabiorę się za lekturę

Re: Rynek przed szansą na wzrosty

littlephobos / 2008-02-21 12:27 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
Mam już Mispol - tyle ile chciałem,
Ferrum na 50%
w obu przypadkach z ręką na pulsie (stop)

A dzisiaj patrzę na Redan, kurcze, ze ja go tak drogo kupowałem :)

Re: Będzie walentynka od Bernanke?

littlephobos / 2008-02-14 12:24 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
Witam w ten walentynkowy dzień.
Od ostatniego wpisu ostrożnie powiększyłem pozycję na Mispol - mam już około 50% spodziewanego zaangażowania.
Na Ferrum czekałem kilka dni, ale bałem się kupować bez pewniejszych sygnałów, jednak obecnie mam też tutaj kilka złotych na początek złożonych.

Co do Atlantis, trochę niżej komentowanego, to jest on na mojej liście "nie kupować obecnie" - wpisałem go tam kilka tygodni temu, po przeczytanie jednego z artykułów w PB. Nawet patrząc co się działo później, nie zamierzam go jeszcze z z tej listy skreślać.

Pozdrawiam
littlephobos / 2008-02-08 10:12 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
raczej wychodzą z akcji nabywanych w zeszłym tygodniu i na początku tego,
niepewność wymusiła utrzymywanie większej płynności

Re: Ostatnia sesja bez istotnych danych makro

littlephobos / 2008-02-08 09:47 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
Na Redanie to się chyba komuś myszka omsknęła... dwa razy, albo ja o czymś nie wiem..

Re: GPW: Kolejny dzień z niespodzinką?

littlephobos / 2008-02-07 14:58 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
Trafiła się ładna okazja do zakupów. Obiecałem sobie kupno kilku akcji Mispol dla lepszej obserwacji i dzisiaj się udało. Wczoraj trochę obroty tam skoczyły, ale to chyba znak, że wsparcie udeptane będzie na 11 zł.
Co prawda ryzyko "deptania" 10 zł, też jest znaczne, jednak zbliża się 4Q, a jeszcze wcześniej PP, może więc nie będzie tak źle.
Obecnie jednak tylko tak na posmakowanie kupiłem.

Więcej być może na bblogu zamieszczę.

Pozdrawiam
littlephobos / 2008-01-30 09:50 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
hehe, dzięki,
ale nie widziałbym o czym. W moim portfelu nic się nie zmieniło prawie od listopada.
Ostatnio troszkę się przeprosiłem z kontraktami. Czas przeznaczam głównie na czytanie o plamach na słońcu (cyklach) i o przepływie pieniędzy z jednych funduszy do drugich.

Pozdrawiam w Nowym Roku :)

Re: Bycza połowa tygodnia

littlephobos / 2008-01-30 09:35 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
pożegnałem elkop kupiony na początku listopada,
a teraz idę myśleć, na co przeznaczyć te uciułane grosze :)
littlephobos / 2008-01-17 22:01 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
ja także poproszę o usuniecie tytułu,
podobnie jak i rok temu znowu od dłuższego czasu nie piszę,
więc nie można też cenić moich uwag :) - to na wypadek wymijającej odpowiedzi Redakcji :)

Niemniej serdecznie pozdrawiam w Nowym Roku
littlephobos / 2007-10-22 10:47 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
hehehe niemal idealne wyczucie czasowe :), będzie że naganiamy :)

Re: PO kontra reszta świata

littlephobos / 2007-10-22 10:45 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
TUP wyleciał po 23,50, może kiedyś wróci, za to Mastersik się złapał na możliwy DT, to mówiłem ja... Jarząbek.

Re: Co się odwlecze...

littlephobos / 2007-10-16 09:08 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
może by tak mEwkę na DT... :)

Re: Miedź pomaga GPW

littlephobos / 2007-10-15 21:40 / Gracz Giełdowy - III miejsce w Konkursie giełdowym
czytając poniższe wpisy, zastanawiam sie o czym jest to forum..., ale nie o tym chciałem napisać... jako, że gollum się wstydzi, to w jego imieniu zapraszam na jego nowo powstałego bloga, analiza TUPa gratis

http://gollum.bblog.pl/
do początku nowsze
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 +25

Najnowsze wpisy