Forum

Komentarze użytkownika "Majster12"

Komentarze użytkownika: Majster12

Majster12 / 2013-01-31 15:53
Zawsze chciałem studiować astronomię i astrofizykę.

Duży przelew, powiadomienie US

Majster12 / 2013-06-25 13:50
Kazdy przelew powyzej 20tys jest zglaszany do US. Nie wiem jak wygląda sytuacja kiedy robicie przelewy przez wiecej kont. Moim zdaniem najlepszym rozwiązaniem w takiej sytuajci byoby gdybyście normalnei przekazali pieniądze bez robienia przelweu bankowego. Rzecz jasna to niezbyt legalne, no ale w innym przypadku od razu doczepi się do Ciebei Urząd Skarbowy żeby odprowadzić podatek. Co ciekawe nei rozumiem podejścia ich interesuje tylko odprowadzony podatek już nei interesuje ich skąd sa te pieniądze...

wynagrodzenie dla inżynierów-jak się przedstawia spawa w Polsce?

Majster12 / 2011-04-21 13:13
Witam!! Właśnie skończyłem studia inżynierskie z tytułem magister inżynier!! Zastanawiam się ile moge powiedziec na rozmowie kwalifikacyjnej , jeżeli spytają mnie ile chcę zaabiać? Ile w Polsce zarabiają inżynierzy?

badania lekarskie w firmie-czy trzeba jeszcze raz?

Majster12 / 2011-04-06 13:20
Witam serdecznie!! Zamierzam zatrudnić pewną osobę, która została zwolniona z poprzedniej pracy jakieś dwa tygodnie temu... Czy w takim razie muszę zlecać badania lekarskie, skoro miał je robione na początku roku?

Lewe zwolnienia lekarskie

Majster12 / 2011-08-29 12:34
Ostatnio potrzebowałem paru dni wolnych , a że wykorzystałem wszystkie dni urlopowe, stwierdziłem że pójdę do lekarza, aby mi takie wystawił. Jednak nie zgodził się On na to żeby mi wystawić, więc zwolnienie wystawiłem sobie sam...na moje nieszczęście szef od razu się zorientował że coś nie gra...czy grozi mi zwolnienie dyscyplinarne, albo jeszcze coś gorszego?

Budowa na gruntach rolnych-procedury

Majster12 / 2011-06-07 14:54
Posiadam grunty, które są uznane, gruntami rolnymi, zamierzam tam wybudować, budynek do przechowywania żywego inwentarza. Jakie procedury musze wykonać , aby dostac pozwolenie na zabudowę na gruntach rolnych?

Co mam zrobić żeby wygrać z bankiem?

Majster12 / 2011-04-26 12:55
Witam!! Jak mam wygrać z bankiem?! Przeniosłem konto z jednego banku do drugiego, neistety w poprzednim wzieli mi pieniądze z konta za operacje które przeprowadzili!! Nie rozumiem jakie mieli prawo do tego?!!! Czy mógłby mi ktoś doradzić jak mam odzyskać pieniądze?

Czy nieletni może założyć działalność gospodarczą?

Majster12 / 2011-07-07 12:33
Chciałbym zacząć działalność gospodarczą, zadaniem której będzie dostarczanie internetu do domu. Instalacja , doprowadzenie itp. Czy w takim razie skoro , jeszcze nie jestem pełnoletni, mogę założyć własną działalność, czy muszę szukać jakiś innych dróg legalnego funkcjonowania?

Chcesz godnej emerytury. Zadbaj o nią sam

Majster12 / 2011-04-05 15:23
Ciekawe skąd przeciętny Polak ma wziąć pieniądze skoro , wiekszość zżera VAT , kolejną część lekarze, bo wszak bez posmarowania to dostać się do specjalisty nie da... czcze gadanie!!

Zasiłek chorobowy po utracie pracy

Majster12 / 2012-04-18 13:32
Czy jeżeli systematycznie miałem opłacany zasiłek chorobowy do ZUS-u , czy w razie utraty pracy, ten zasiłek nadal mi się należy? Czy też pieniądze które wpłacałem znikają?

Re: Audi A6 Allroad - turysta w garniturze

Majster12 / 2012-06-28 15:04
Audi A6 jedne z moich marzeń. Ta wspaniała linia samochodu, sportowy wizerunek, bardzo dobry silnik pod maską. Pełen luksus w środku!!

Zakupy przez internet na Allegro

Majster12 / 2011-05-17 13:05
Witam serdecznie!!
Czy teraz kupując przez Allegro, czy musze teraz zakładać konto , czy mogę normalnie kupowac bez logowania? Z góry dziękuję za pomoc!!
Majster12 / 2013-09-18 14:28
To będzie pierwsza żaba w kosmosie!!
Majster12 / 2013-12-24 10:39
Za wadę można tutaj jednynie podać cenę...

Brak związku zawodowego w zakładzie pracy!

Majster12 / 2011-03-31 13:54
Witam serdecznie!! Mam problem !! Chciałbym założyć związek zawodowy w moim zakładzie pracy, dzięki temu może uda nam się coś więcej wynegocjować...teraz mam pytanie do was jak wygląda postępowanie w tej sprawie. Bardzo dziękuję za wszytskie opdowiedzi!!
do początku nowsze
1 2

Najnowsze wpisy