Forum
Komentarze użytkownika "Radegast"
Re: wacusiowa
Szkoda polemizować z Panią nazwiska autorytetów dla pani mi wystarczą aby pani z błędu nie wyprowadzać pozdrawiam
PIS=PO=SLD=SO= PSL= Toniemy= kapitanat Titanica= wyciskanie do ostatniego grosza z nas zwykłych obywateli= chlanie wódki w sejmowych kuluarach przy diecie za którą 50 % obywateli oddało by ostatnią kroplę potu aby dostatnio utrzymać całą rodzinę= brak odpowiedzialności za( wyświechtane w ich plugawych ustach) Ojczyznę=wstydzę i brzydzę się wsytkiego co w polityce się znajduje= narastająca agresja we mnie i żal wspomnień chlubnej historii Polski
Oceny swojej zdarzenia nie przytoczę, boję się jednak że w tym kraju wszystko robi się g.. oprócz moczu. Widzę powód do samego smutku i wielką ochotę na emigrację nie zarobkową ale po prostu dla komfortu psychicznego i dobra mojej córki i przyszłych dzieci. Widzę ludzi szczekających i ujadających na siebie i każdego obok widzę kraj gnijący i aż wstyd że ktoś kiedyś krwawił ginął aby po nim zostało coś takiego.
Nie jestem za lewicą nie jestem za prawicą chcę być za rozsądkiem czy w tym kraju Ci co chcą żądzić to sami bandyci i próżniacy czy brakuje ludzi którym przyświecało by motto pro publico bono niestety uważam że tak! Jesteśmy zlepieni z przypadłości historycznej z różnych cech (słowiańskich,semickich, etc.) tylko dlaczego z tych najgorszych? Kiedyś uważałem siebie za narodowca a teraz uważam że miłość ślepa to debilizm potępiam ten kraj postawę rządzących i mentalność obywateli gardzę wszelkim chamstwem i zawiścią chciałbym aby był w stanie do władzy dojść kto chce, umie i kocha nie siebie ale ten naród i ma ze sobą 500.000 idealistów wykształconych przygotowanych do pełnienia funkcji publicznych ale to utopia. Puenta jest jak w kawale o dwóch owsikach Tato po co żyć w gó..e, widzisz synu bo to jest nasza OJCZYZNA!
Tak opodatkować tą grupę która pracuje jeszcze bardziej:) Genialne a czy odwracając pani wypowiedź pani Aga130 czy widziała pani 60 letniego budowlańca gipko skaczącego po rusztowaniu albo wyrywnego malarza pokojowego ze stażem 43 lat pracy ochoczo pracującego z uśmiechem itd. Jeżeli jest coś wyjątkowego w roli nauczyciela to na pewno nie powinny to być te dodatkowe przywileje, macie ich dosyć a to że za stosunkowo niską pensję to na tle kraju i tak tragedii nie macie. Pomijam kwestie zawodów w szkodliwych warunkach (praca nauczyciela to nie są szkodliwe warunki).
Faktem jest że 65 lat to dużo ale skoro inni muszą to czemu wy nie?
Jolu II najbardziej kobieca argumentacja na jaką Ciebie stać, żenada. Jeżeli uważasz że taka argumentacja jest dobra to powiem tak umierajcie szybciej aby umierać srednio jak mężczyźni
TAk to są młode umysły studentów ekonomii lub innych kierunków nafaszerowane frazesami i propagandą proeuro. Jakże "zacny" Balcerowicz uzasadnia konieczność przyjęcia waluty, on i jego kompanii wyrwą nam z gardła to czego nie wyrwali poprzednio, to kolejne prawie 20 lat na odrobek, potem dochowanie emerytów sbków i ekvipów ze średnią powyżej 3000 emerytury a potem to już tylko żyć lub umierać po reformie z płatną służbą zdrowia z emeryturą w okolicach minimum socjalnego. Dlaczego mój Naród doświadcza takich cierpień
Wszyscy mają rację nikt nie ma racji, taki wniosek wyciągam z tych komentarzy. Możemy głosić tu swoje poglądy znajdować uzasadnienie potwierdzać rację a potem "nasi przedstawiciele" i tak zrobią co im najbardziej pasuje tłumacząc że tak najlepiej dla kraju i nas wszystkich. Nikt w tym kraju powyżej pewnego poziomu zajmowanego stanowiska nie podlega karze. Jesteś ministrem popełniasz błąd nie noszący znamion przestępstwa to co najwyżej dymisja a zyski pracują na twoje konto poprzez różnych popleczników, ustawy to nic więcej jak normalizacja ichniejszych interesów. Sztab zorganizowanej przestępczości w czystej postaci białych rękawiczek
Gottsu-smutno mi pisać o Tobie bo nie lubię rozwodzić się nad kretynami, głupszych od siebie nie szukaj bo bedzie trudno. Jeśli myślisz że cokolwiek osiągniemy w zamian za naszą podległość wobec USA to wątpliwość w pytaniu jest uzasadniona. Mam dość czytania frazesów przez osoby Tobie podobne reprezentujesz sobą przedstawicieli władzy a nie społeczeństwa.