Forum

Komentarze użytkownika "tompot"

Komentarze użytkownika: tompot

tompot / 2007-10-17 17:33 / portfel / Bywalec forum
Skąd to wiesz "jaśnie oświecony" klakierze Kartofla. Widziałeś akta, przesłuchiwałeś Sawicką, znasz wszystkie okoliczności? Pewnie nie, więc się trochę wstrzymaj z ferowaniem wyroków tak jak to robią ludzie spod znaku haka i dyktafonu.

Re: Sawicka błaga Kamińskiego, aby jej nie linczował

tompot / 2007-10-17 17:15 / portfel / Bywalec forum
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony to niby korupcja, ale z drugiej okoliczności w jakich do niej doszło i bezpośrednie angażowanie się szefa służb państwa (a nie partii) w to na kogo trzeba glosować budzą we mnie skojarzenia z PRL-em.

Wg mnie sprawa powinna trafić do prokuratury a o fakcie zatrzymania Sawickiej opinia publiczna już dawno wie, więc nie wiem po co cała ta szopka. Do tej pory uważałem, że określenia PiS-u jako partii, która zagraża demokracji są przesadzone, ale po tym co zobaczyłem dzisiaj coraz bradziej utwierdzam się w przekonaniu, że PiS czyni z organów państwowych służby partyjne a stąd już niedaleko do autorytaryzmu.

Re: Minister Ziobro lekko ranny w wypadku

tompot / 2007-10-16 16:47 / portfel / Bywalec forum
Ciekawe czy ma ziobra w porządku, może złamane?
tompot / 2007-10-16 16:45 / portfel / Bywalec forum
Lepiej wyprowadziłbyś Alika na spacer.

Re: Kwaśniewski vs. Tusk - kto wygrał?

tompot / 2007-10-15 21:29 / portfel / Bywalec forum
Miło było oglądać zwycięstwo liberała nad socjalistą. Chociaż trzeba przyznać, że w kwestii podatków w Irlandii Kwaśniewski zażył Tuska.

Re: Gilowska: Nasi przeciwnicy to hipokryci

tompot / 2007-10-14 17:56 / portfel / Bywalec forum
Ja nie wiem jak kobieta taka jak Gilowska mogła tak pobłądzić. Owoce wzrostu gospodarczego powinny być wykorzystane do zmniejszenia wydatków. Gdy skończy się koniunktura to obecnie ustalony wysoki poziom wydatków będzie nas drogo kosztował, no ale co taką Zytę to obchodzi, przecież są wybory i trzeba rzucić trochę kasy ciemnemu ludowi, żeby odpowiednio zagłosował.
tompot / 2007-10-14 13:15 / portfel / Bywalec forum
Nie piję piwa dzieciaku w przeciwieństwie do naszej głowy państwa, która wydała na alkohol przeszło kilkadziesiąt tysięcy złotych. Kaczyński pije więcej niż jego poprzednik Kwasniewski (widać to po wydatkach jego Kancelarii).

Re: Prezydent: Newsweek napisał oszczerstwa

tompot / 2007-10-14 11:56 / portfel / Bywalec forum
No to wszystko jasne. Lech Kaczyński jest głową całego układu - ciekawe co teraz zrobi Jaruś.
tompot / 2007-10-14 11:55 / portfel / Bywalec forum
A co powiesz na wczorajsze słowa swojego arcymiłego i uprzejemego premierunia o korycie i rabunku. Człowieku zdobądź się choc na troche obiektywizmu i zdejmij klapki z oczu.

Re: Platforma zyskuje dzięki debacie?

tompot / 2007-10-14 08:00 / portfel / Bywalec forum
No to mamy fajny weekend. Tusk rozgromił Kaczyńskiego a Polska wygrała z Kazachstanem, także jest git.

Re: Debata skończona, było ostro

tompot / 2007-10-13 07:53 / portfel / Bywalec forum
Ta debata nie mogła się skończyć inaczej. Po Tusku widać było że jest spięty, ale prawie w każdej kwestii Kaczyńskiemu brakowało argumentów i to Tusk kolejno go punktował. Kaczyński wielokrotnie został przyłapany na braku jakiejkolwiek wiedzy o gospodarce czy polityce społecznej co wg mnie dyskwalifikuje go jako premiera.
tompot / 2007-10-10 20:23 / portfel / Bywalec forum
No niestety, polski elektorat jest w 70% podatny na demagogię i socjalizm a jego wiedza ekonomiczna jest znikoma.
tompot / 2007-10-10 20:21 / portfel / Bywalec forum
Wy PiS-owcy naprawdę macie jakąś manię z tymi czerwonymi, młotem i sierpem. Weź się stary udaj do psychiatry bo masz jakieś urojenia.

Re: Sondaż: Tusk przegra obydwie debaty

tompot / 2007-10-05 17:56 / portfel / Bywalec forum
Ale ktoś wymyślił. Przeciez taki sondaż jest całkowicie bez sensu, nie wiem po co się robi coś takiego. Rozumiem sondaż po debacie, ale przed?

Re: PO przedstawiła swój program

tompot / 2007-10-05 17:55 / portfel / Bywalec forum
Może i PO nie ma idealnego programu - moim zdaniem jest on za mało liberalny i zbyt ogólnikowy, ale na tle innych socjalistyczno-populistycznych partii zdecydowanie się wyróżnia. Jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma.

I niech nikt mi nie wmawia, że UPR z LPR to liberałowie - u mnie takie coś wywołuje tylko uczucie politowania.

Najnowsze wpisy