Trwa ładowanie...
Notowania
Przejdź na

Zakończenie Festiwalu Kuchni Kresowej i Regionalnej w Białymstoku

0
Podziel się:

Agroturystyczna restauracja "Tatarska Jurta" z Kruszynian zwyciężyła w I-ym Festiwalu Kuchni Kresowej i Regionalnej w Białymstoku.
Na placu przed Pałacem Branickich zaprezentowało się 13 ekip reprezentujących restauracje i kwatery agroturystyczne.

Agroturystyczna restauracja "Tatarska Jurta" z Kruszynian zwyciężyła w I-ym Festiwalu Kuchni Kresowej i Regionalnej w Białymstoku.

Na placu przed Pałacem Branickich zaprezentowało się 13 ekip reprezentujących restauracje i kwatery agroturystyczne. Szefowie kuchni mieli za zadanie przygotować przystawkę i danie główne. Miały być to potrawy zwiazane z kuchnią kresową. Dania oceniało 13-to osobowe jury złożone ze znanych kucharzy. Jurorom najbardziej smakowały wyroby tradycyjnej kuchni tatarskiej - powiedział Adam Chrząstowski szef kuchni warszawskiej restauracji Rialto.

Dżenneta Bogdanowicz szefowa kuchni "Tatarskiej Jurty" mówi, że przepis na PIERE-KACZEWNIK znany jest w jej rodzinie od pokoleń.

Odwiedzający festiwal białostoczanie mogli skosztować potraw przyrządzanych przez poszczególne restauracje.

Jury Festiwalu oceniało również aranżacje poszczególnych stoisk. Najefektowniej zaprezentowała się tam restauracja Soplicowo z Białowieży. A Festiwal Kuchni był jedną z atrakcji w ramach trwających Dni Białegostoku.

wiadomości
gospodarka
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.
KOMENTARZE
(0)