Gastronomia – Wszystkie wiadomościDunkin' Donuts kolejny raz wycofuje się z Polski. Amerykańska sieć po niecałych 3 latach zwija interesNa ponowne wejście na polski rynek zdecydowała się na początku 2016 roku. Poprzednia próba zawojowania polskiego rynku, podjęta jeszcze w latach 90....13.08.2018 10:56•Jacek BereźnickiMcDonald's wemitował monetę na 50-lecie Big Maca. Można ją dostać, kupując kanapkę i oddać za kolejnąFirma podkreśla, że MacCoin nie ma wartości jako środek płatniczy i jest wyłącznie wymienialny na Big Maca w tych restauracjach, które biorą udział w...31.07.2018 13:10•Jacek BereźnickiKFC, Burger King, Starbucks i Pizza Hut dały zarobić. AmRest liczy zyski i notuje wzrostyPrzychody Grupy AmRest wyniosły 364 mln euro w II kw. 2018 r., co oznacza, wzrost o 23,6% w skali roku. W tym samym okresie sprzedaż grupy w walutach...29.07.2018 15:28•Mateusz RatajczakDorsz pod ochroną i świeża rybka prosto z...zamrażarki. Restauratorzy nadal oszukują nad BałtykiemDziennikarz portalu money.pl spędził kilka dni w jednym z popularnych kurortów nadmorskich. Odwiedzał lokalne punkty gastronomiczne, a nawet zatrudnił...24.07.2018 13:07•Marek KacprzakNiejasna przyszłość Telepizzy w Polsce. Hiszpańska prasa donosi, że firma zwija żagle, polski oddział zaprzeczaNa polski firma rynek weszła już w 1992 roku, a pierwszy lokal powstał w Warszawie przy ulicy Prostej. Od 2001 roku Telepizza działa w Polsce w...24.07.2018 9:40•Jacek BereźnickiGastronomia wciąż jedzie na paragonach kelnerskich. Tak firmy ratują się przed kosztami, ryzykując wysokie karyEksperci zwracają uwagę, że "duża skala tego zjawiska powinna dać do myślenia rządzącym, czy tego typu naruszenia nie są przynajmniej w części...16.07.2018 16:42•Jacek BereźnickiPomysł na biznes: Czarne lodyCzarne lody barwione aktywowanym węglem kokosowym - to pomysł na biznes Grzegorza Ryżewskiego, współwłaściciela lodziarni "Sweet Corner". Jego firma...12.07.2018 11:37•Mieszko RozpędowskiPomysł na biznes: Prywatny kucharz na zamówienie"Zaproś szefa kuchni do swojego domu" - tym hasłem zachęca swoich klientów Agnieszka Górska, założycielka firmy "Ulala Chef". Jej pomysł na biznes to...12.07.2018 10:51•Mieszko RozpędowskiPomysł na biznes: Amerykańskie naleśnikiSłodkie i kaloryczne amerykańskie naleśniki - to pomysł na biznes dwóch braci. Piotr i Maciej Śliwa na warszawskim Solcu prowadzą naleśnikarnię "Mr....12.07.2018 10:42•Mieszko RozpędowskiRozmawiamy z właścicielem smażalni. "Największe wały odchodzą na rybie w cieście"Nadmorska gastronomia działa tylko przez 3 miesiące w roku. Musi zarabiać. – Największe wały odchodzą na rybie w cieście – mówi właściciel...03.07.2018 6:13•Witold ZiomekZłote czasy już minęły. Dziś food trucki to ciężki biznesPrzed twoim biurem parkuje ciężarówka, w której obsługują cię uśmiechnięci i wyluzowani ludzie. Odjeżdżają po kilku godzinach, a ty zastanawiasz się,...04.05.2018 6:14•Hubert OrzechowskiKelner na wagę złota. Właściciele knajp gotowi na wszystko, aby zdobyć dobrego pracownikaPizzeria obraża klientów na swoim profilu na Facebooku. Media opisują historię człowieka, którego zmuszono do zapłacenia ponad 100 zł za niedogotowaną...18.03.2018 11:50•Hubert OrzechowskiNorth Fish chce podbić Wielką Brytanię. Za popularną siecią stoi polski miliarderPolska sieć North Fish chce skorzystać z miłości Brytyjczyków do "fish and chips" i wypełnić lukę na tamtejszym rynku. Z pomocą lokalnego partnera...28.02.2018 10:11•Patryk SkrzatKomentarzem w klienta. Restauracja ostro odpowiadała na krytykę. Ale z tym już koniecKiepskie opinie w sieci? Pewna restauracja znalazła na to sposób – obrażanie klientów, którzy wyrazili swoje niezadowolenie.20.02.2018 13:30Poprzednia strona1...25262728