2014-10-17FRSiH: Rosnące koszty pracy i sukcesja to największe zmartwienia firm rodzinnych
(...) sukcesji. Wyniki przeprowadzonego na ten temat badania zaprezentował podczas VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu Piotr Grauer, dyrektor KPMG w Polsce. - Zmartwieniem firm rodzinnych są przede wszystkim (...)2014-10-17Prezes Pekpolu na FRSiH: Kryzys sprzyja konsolidacji
(...) , o konsolidacji - powiedział Tomasz Łączyński, prezes Zakładów Mięsnych Pekpol Ostrołęka na VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2014.- Zawsze warto szukać innowacyjnych sposobów na zwiększenie zysków, skupiać (...)2014-10-17BGŻ na VII FRSiH: Dobre rynki eksportowe dla Polski to Azja i Afryka
(...) produkty rolno-spożywcze - mówił na panelu zatytułowanym Made in Poland podczas VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu (FRSiH) Michał Koleśnikow, kierownik wydziału analiz Banku BGŻ.W tych nieco trudniejszych (...)2014-10-17Lotte Wedel na FRSiH: Rozwój sieci pijalni czekolady ruszy w przyszłym roku
(...) ten koncept. Przede wszystkim zamierzamy stawiać na rozwój numeryczny sieci - powiedział serwisowi portalspozywczy.pl podczas VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu Maciej Herman, dyrektor sprzedaży i marketingu (...)2014-10-17Sawicki na VII FRSiH: Przygotowujemy kolejne misje eksportowe (video)
(...) , Zjednoczonych Emiratów Arabskich. W okresie wczesnej wiosny zorganizujemy misję także do Algierii, Tunezji oraz Turcji - powiedział podczas debaty otwierającej VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2014, Marek (...)2014-10-17Piechociński na VII FRSiH: Polska zaskakuje świat potencjałem rynku spożywczego (video)
(...) proc. polskiego PKB brutto - mówił podczas debaty inaugurującej VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu, Janusz Piechociński, wicepremier, minister gospodarki RP.Wicepremier podkreśli gigantyczny rozwój (...)2014-10-17Dyrektor generalny Ferrero na FRSiH: Czeka nas renesans produktów brandowych
(...) i Handlu Enrico Bottero, dyrektor generalny Ferrero Polska Commercial. Innym ważnym trendem, na jaki zwrócił uwagę Bottero, jest przywiązywanie przez polskiego konsumenta coraz większej wagi do jakości (...)2014-10-17ARR na VII FRSiH: Polska branża spożywcza ma podstawy do rozwoju eksportu
(...) na rynku krajowym i unijnym - mówił na panelu Made in Poland podczas VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu (FRSiH) Lucjan Zwolak, zastępca prezesa Agencji Rynku Rolnego.- Światowy rynek rolno-spożywczy (...)2014-10-17A. Blikle na FRSiH: W firmach rodzinnych trwanie jest ważniejsze od zysku
(...) po nich. Jeżeli to jest firma wielopokoleniowa, to mają dodatkowo zobowiązanie wobec tych, którzy firmę budowali - mówił podczas VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu Andrzej Blikle, członek rady nadzorczej firmy A.Blikle (...)2014-10-17VII FRSiH: W branży mięsnej trzeba mieć determinację
(...) - czas stagnacji czy cisza przed inwestycyjną burzą?" na VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu 2014. Halina Osińska, dyrektor generalny Pini Polonia rozpoczęła dyskusję przedstawieniem obecnej sytuacji (...)2014-10-17Social media - duża szansa dla małych firm
(...) firmowych celów niewielki budżet. Jak wiadomo, dźwignią handlu jest reklama, ale jeżeli zdecydujesz się na standardowe działania promocyjne może szybko okazać się, że pochłaniają one zbyt dużą część funduszy (...)2014-10-17Branża paliwowa apeluje o zmianę prawa zamówień publicznych
(...) ", ograniczających znaczenie kryterium ceny w przetargach dotyczących tzw. "towarów wrażliwych", w tym paliw. Polska Organizacja Przemysłu i Handlu Naftowego (POPiHN) skierowała do p.o. prezesa UZP oficjalne pismo (...)2014-10-17ECE Projektmanagement przygotowuje nowe usługi dla klientów
(...) zwrócił uwagę na zmiany w handlu tradycyjnym, jakie wymusza dziś koncentrowanie się na rosnących potrzebach konsumenta. - Może on już w miejscu zakupu zaobserwować, jak powstają jego ulubione czekoladki (...)2014-10-17Badanie Nielsen: Właściciele sklepów widzą korzyści we franczyzie
(...) do roku ubiegłego pozostała bez zmian (43 proc. respondentów). Natomiast 1/3 właścicieli zauważa zmniejszenie się tego typu placówek. Może to mieć związek z ogólną sytuacją handlu tradycyjnego na polskim (...)2014-10-17BGŻ na VII FRSiH: Na dalekie rynki można wejść różnymi drzwiami
(...) in Poland podczas VII Forum Rynku Spożywczego i Handlu (FRSiH) Michał Koleśnikow, kierownik wydziału analiz Banku BGŻ.- Dodatkowo, jeśli mówimy o wykorzystaniu rynków dalekich, to pomóc (...)wstecz | 777| 778| 779| 780| 781| 782| 783| 784| 785| 786| ... +10| +25| +100| 889 | dalej |