Forum
Komentarze użytkownika "tompot"
Komentarze użytkownika: tompot
Rękojmią uczciwości PiS-u jest obecna sytuacja. Ziobro, który prawdopodbnie dał cynk Kaczmarkowi jest nadal ministrem sprawiedliwości i kieruje poczynaniami Prokuratury w sprawie przecieku (niech nikt mi nie próbuje wmawiać, że Ziobro wyłaczył się ze sprawy - bo jak Prokurator Generalny może wyłą czyć się ze sprawy, musiałby najpierw zostać zawieszony).
Postępowanie Prokuratury woła o pomstę do nieba - czy ktoś widział, żeby w innej sprawie Prok. organizowała takie konferencje prasowe. Przecież widać, że Prok. próbuje wybielić rolę Ziobry w całej sprawie. Dlaczego Ziobro nie był w ogóle przesłuchany, czy ktoś zadał sobie to pytanie.
Kultura wypowiedzi na poziomie żula spod mostu.
A i jeszcz zapomniałem dodać, że z dowodów Prokuratury wcale nie wynika (oglądałem tylko ten filmik z Mariottu), że Kaczmarek dał farbę. Jedyne co z tego wynika to to, że Kaczmarek skłamał w sprawie spotkania z Krauzem (chociaż jest to raczej poszlakowe stwierdzenie).
Sam się zapisz, zawsze byłem i będę liberałem. Nigdy w życiu nie zagłosuję na populistyczno-socjalistycznych hipokrytów czy to PiS, czy LPR czy SLD - dociera to do ciebie.
Ale wynika z tego, że Ziobro popełnił przestępstwo (bo ujawnił informację osobie nieuprawnionej) i dlatego powinien zostać odwołany tak jak Kaczmarek - no ale czego spodziewać się od obozu rządzącego który stosuje kryteria "swoi" i "nasi".
Re: Prokuratura ujawnia dowody
Wszystko ładnie i pięknie, tylko skąd wiedział Kaczmarek - czy aby nie od Ziobry?
Bo młodzież ma gdzieś politykę i nie chodzi na wybory a żelazny (czyt. moherowy) elektorat PiS-u stawia się przy urnach w 100%. I tu jest cały pies pogrzebany.
Re: Polska ma być krajem dla biedaków?
Polska nie może być krajem, w którym prezydent lata sobie dwa razy w tygodniu rządowym samolotem na Hel, ma kilka luksusowych rezydencji rozsianych po całej Polsce i zatrudnia o połowę więcej pracowników w swojej Kancelarii niż poprzednicy - hipokryzja aż się wylewa z tej szafkowatej MIERNOTY jaką jest ta rzekoma "głowa państwa".
Re: Nasi związkowcy dotarli do Brukseli
Ja mam dla stoczniowców bardzo prostą propozycję: zwracacie nam naszą podatniczą kasę (otrzymaną w formie dotacji) i wtedy możecie sobie zwiększać moce produkcyjne ile wlezie. Proste i logiczne, co nie?
Nie słyszałeś o przypadkach "robienia" dzieci przez patologiczne matki a następnie ich porzucania tylko dla becikowego. Moim zdaniem jeśli naprawdę chcemy pomóc rodzinom to możemy np. za pieniądze z becikowego zorganizować więcej żłobków można tez pomyśleć o jakichś ulgach podatkowych (chociaż nie jestem do tego do końca przekonany). Chodzi po prostu o to żeby nie rzucać jakiejś jałmużny a opracować rozwiązania systemowe.
Re: Karetka zabrała Netzla z prokuratury
Pewnie nie wytrzymał wyrywania paznokci.
Weź przejrzyj na oczy człowieku. To PiS jest partią rządzącą a nie PO, więc czego wymagasz od opozycji. Zresztą PO (ku mojemu rozczarowaniu zresztą) była bardzo miękką opozycją i poparła niektóre chore pomysły PiS-u (jak np. CBA czy becikowe).
Re: Adwokat Kaczmarka: Nie mam kontaktu z klientem
Skończy się na tym, że Sąd odmówi wydania postanowienia o tymczasowym aresztowaniu i wypuszczą go po dwóch dniach. Bo niby jakie dowody ma Prokuratura, że Kaczmarek składał fałszywe zeznania.
A Ziobrze przypominam o zasadzie "nemo iudex idoneus in propria causa" - ale gdzie on tam się przejmuje jakimikolwiek zasadami poza "zasadami Najwyższego Sternika J.K.".
Niestety po PRL-u został smród do dzisiaj i po PiS-ie pewnie też zostanie. Co za ironia losu PiS, który tak rzekomo walczył z pozostałościami po komunistach stał się taki sam jak oni (podsłuchy, zatrzymania, propaganda na każdym polu działalności, imperialistyczne Niemcy itp.).
Re: Premier: Pokażemy układ
Tą wypowiedź można skomentować tylko jednym słowem: TRAGIFARSA.