Trwa ładowanie...
Zaloguj
Notowania
Przejdź na
Sebastian Ogórek
Sebastian Ogórek
|
aktualizacja

Pół godziny. Tyle masz czasu, by mięso ze sklepu dostarczyć do lodówki w domu

- Łańcuch chłodniczy na każdym etapie dystrybucji mięsa jest bardzo ważny – powiedziała w programie „Money. To się liczy” Sara Meskel z Inspekcji Weterynaryjnej. – Teraz, gdy mamy takie wielkie upały, trzeba na to zwrócić szczególną uwagę. Konsumenta ten łańcuch chłodniczy też obowiązuje. Nie można kupować mięsa, włożyć takie zakupy do bagażnika i jeździć z nimi przez cały dzień. Do pół godziny od wyjęcia z lodówki sklepowej mięso powinno znów trafić do chłodzenia w naszym domu. W innym razie narażamy się na nieprzyjemne zatrucia. Dzieci i osoby starsze są tu szczególnie zagrożone.

KOMENTARZE
(8)
Rzeźnik
5 lata temu
Pracuje w intermarche towar z górnej półki
Rzeźnik
5 lata temu
Co wy wiecie o mięsie
Konsument z w...
5 lata temu
Taka prawda, to od mistrza masarskiego z jednego dyskont to sama sól i nie ma nic wspólnego z nazwą
sękacz
5 lata temu
Takie rozważania,to tak,jak rozważano ongiś ile diabłów zmieści się na łebku od szpilki.
Apila
5 lata temu
Duze molochy miesne oszukuja jak mogą dodajac do konserw i wędlin róźne drobiowe i vhemiczne dodatki. Kiedys to nie istniało.Obecnie kupuje tylko z małych prywatnych masarn bo najsmaczniejsze i zdrowsze. Zreszto 75% to chemiczne mieso jest z NL i DK a nie polskie. Nawet niema smaku dawnego miesa